Странице

среда, 23. јул 2014.

SLATKO MIRISNO PECIVO

Volim slatka meka peciva koja mogu da se ručkaju za doručak ili večeru. Još ako se namaže neki krem užitak je zagarantovan. Volim kada mi kuća miriše na cimet a i volim da ga osetim u klopi pa često spremam peciva sa cimetom :D. Ovo mirisno pecivo sa suvim grožđem i cimetom je pogodno i kao užina klincima za školu.
SASTOJCI :
500 gr brašna,
  1 jaje,
1 sveži kvasac, 
100 ml ulja, 
300 ml mleka, 
1 kašičica soli, 
3 kašičica šećera,
5 kašika meda,
1 vanilin šećer,
3 kašičice cimeta, 
1oo gr suvog grožđa,
1oo gr čokolade po želji. 
 PRIPREMA :
Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaja, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, cimet, izmrvljen kvasac, med i suvo grožđe. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekriti testo za pecivo čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći).
Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na šest delova.  Možete napraviti i više manjih loptica ako želite manja peciva. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i pica sekačem ili nožem zaseći nekoliko puta po sredini (kao na slici). Po želji pospite rendanom čokoladom. Urolati testo po dužini pa ga zaviti u krug u formu puža. Na pek papir ili podmazan pleh poređati peciva i ostaviti ih oko 15 minuta da odstoje. Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 25 minuta. Posuti slatko pecivo šećerom u prahu ili kristal šećerom.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na GRČKO PECIVO SA CIMETOM.

Нема коментара:

Постави коментар