Странице

среда, 10. септембар 2014.

SUTLIJAŠ

Sutlijaš mi je jedna od omiljenih poslastica, posebno sa cimetom. Osim što se brzo i lako priprema izuzetno je jeftina poslastica pa ga možete pripremati kada dođu visoki datumi. Volim kada se pirinač ne raskuva već da ga osećam pod nepcima a ipak volim kremastu teksturu što znači da ga kuvam u malo više mleka. Ovo je klasična poslastica u koju možete dodati voće ili čokoladu po želji. Ja nisam jer ga volim u izvornom obliku. Kuvam ga malo duže u mleku jer tako poprimi ukus mleka i bude nekako sočniji.
 SASTOJCI :
3oo gr pirinča,
1 L mleka,
2oo gr šećera (manje ili više po ukusu),
1 vanilin šećer,
cimet za posipanje.

PRIPREMA :


Pirinač oprati i staviti da se kuva u malo vode na srednjoj tepmeraturi. Vodu dodavati tokom kuvanja, ali samo toliko da pokrije pirinač. Kada je  riža do pola kuvana, nalijte mlekom, ali i dalje malo po malo. Dodati šećer postepeno (probajte da bi odredili slatkoću po ukusu) i kuvati dok riža potpuno ne omekša. Sipajte sutlijaš u činije za serviranje i pospite cimetom. Ovaj desert možete služiti i topao i hladan, po želji.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI LAVA MAFIN.


Нема коментара:

Постави коментар