Странице

четвртак, 27. новембар 2014.

BINGO TORTA

Ovu divnoću sam morala da prebacim sa sajta. Greota da stoji tamo i da je niko ne vidi :). To je bila omiljena torta u mom bivšem komšiluku :). Rado sam je pravila mnogoj deci za rođendan. Pored ukusa koji je neodoljiv i deci i odraslima, ova torta je izdašna i nije ni preterano skupa. Najbolje od svega je što od nje možete praviti razne oblike a trpi i fondan :D. Dakle, pun pogodak! Postaviću vam neke tortice koje sam pravila, naravno ispod dekoracije je bingo torta.




SASTOJCI :
Za koru :
4 jaja,
3 kašike šećera,
3 kašike mlevenih oraha,
1 kašika ulja,
3 kašika brašna,
pola praška za pecivo.
Za fil :

1 L mleka,
8 kašika šećera,
1oo gr pudinga od vanile,
3 kašike gustina,
1oo gr čokolade,
1oo gr mlevenog keksa,
jaffa keks jedno pakovanje (15o gr),
jedno pakovanje piškota (105 gr),
125 gr margarina,
sok od narandže.
PRIPREMA :

Belanca odvojiti od žumanaca i mutiti mikserom postepeno dodajući šećer.
Kad se napravi sneg od belanaca dodati žumanca.
Još malo mutiti mikserom pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa lagano izmešati varjačom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Od litre mleka odvojiti koliko je dovoljno da se razmuti puding, gustin i šećer a ostatak staviti u šerpicu da se kuva.
Kada počne da vri ubaciti puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa šporeta da se ohladi pa u to dodati umućen margarin i mešati dok se lepo ne sjedini.
Fil podeliti na tri dela.
U prvi dodati mleveni keks, u drugi otopljenu čokoladu a treći ostaje vanila.
Slagati koru - krem od keksa, pa preko jafa keks umočen u sok od narandže, čoko  krem preko jaffa keksa, pa piškote umočene u sok od narandže, i na kraju žuti krem.
Tortu ohladiti i filovati po želji.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na MEDENO SRCE TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар