Странице

понедељак, 3. новембар 2014.

KAJZERICE

Ne postoji ništa lepše nego kada miris domaćeg peciva ispuni dom. Volim da taj miris osetim od ujutru jer nema lepšeg načina da mi započne dan :). Često se opredelim za kajzerice jer one mogu da se ručkaju i sa slanim i sa slatkim mazalicama. Testo za ovo pecivo je malo drugačije i ima slatkasti ukus. Njihov miris, a bogami i zgled, prosto mami ruku :D. Probajte ovo savršeno pecivo, obožavaćete ih :).
SASTOJCI :
9oo gr brašna,
soli po ukusu,
1 kašika šećera,
3 kašike ulja,

2oo gr mleka u prahu,
2 jaja,
kockica svežeg kvasca,
2oo gr kisele vode,
 jedna čaša mlake vode,
 1 belance za premazivanje testa,
margarin za premaz.
PRIPREMA :


Sve suve satojke pomešati u posudi za mešenje. Dodati, vodu, kiselu vodu, jaja, ulje i izmrvljen kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga prekriveno krpom da odstoji oko 1h. Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i razviti u krug. Debljinu testa odredite sami ali gledajte da ne bude pretanko, recimo oko 1cm je sasvim u redu. Vaditi čašom kajzerice i ređati ih u podmazan pleh ili pleh obložen pek papirom. Premazati kajzerice umućenim belancetom. Oštrim nožem zaseći oblik zvezde. Ako želite možete ih posuti susamom, ja nisam jer smo imali u planu da mažemo nutelu :). Peći ih u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o~35 minuta. Pred kraj i premazati omekšalim margarinom i još malo vratiti u rernu. Kajzerice poslužite tople ili hladne.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KUKURUZNE ZEMIČKE.

2 коментара:

  1. Pozz redovno probam vaše recepte i hvala vam sto ih delite sa nama.Zanima sta mogu koristiti u ovom slučaju umesto mleka u prahu ? Anita

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možete i bez mleka u prahu, mada ono daje tako slatkatst ukus kajzericama :)

      Избриши