Странице

среда, 17. децембар 2014.

POSNI KROASANI SA DŽEMOM

Pre neki dan smo bili kod suprugovvih roditelja na klopi a sveki je napravila kroasane koji se tope u ustima. Meki ki duša a jednostavni za pripremu. Inače sam ja zadužena za testa i ona se retko bakće sa pecivima ali se sa unukom malo igrala i tako su napravile ove divnoće. Nisu teški a s obzirom da u testo ne ide mleko, a ni jaja, ovo je posno pecivo. 

SASTOJCI :

4oo ml vode,
4o gr svežeg kvasca,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
2 kašike ulja
250 gr margarina, 
oko 1 kg brašna,
džem po želji.

PRIPREMA :
Toploj vodi dodati kvasac i šećer pa proešati. Dodati pola brašna, so i pola margarina i opet izmešati. Margarin najbolje da je sobne temperature, lakše će se umesiti. Dodavati postepeno brašno pa umesiti testo. Testo dobro izraditi pa preliti sa uljem i ostaviti 5 minuta samo, da ulje malo upije u testo. Zatim testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u krug. Preostali margarin istopite i premažite jedan krug od testa. Preko njega stavite drugi i takođe premažite. Prekrijte sa trećim krugm i malo rukom pritisnite.  Razvucite testo u veliki krug i secite trouglove. Veličina je proizvoljna, ako želite veće kroasane isecite testo na manje trouglova i obrnuto. Na svaki stavite po kašiku džema i urolajte u formu kiflice. Poređajte kroasane u pleh i uključite rernu na 2oo C. Premažite ih rastopljenim margarinom. Kroasane pecite dok ne porumene. Kada su gotove postipte ih šećerok u prahu. 
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MEKIKE.

Нема коментара:

Постави коментар