Странице

петак, 6. фебруар 2015.

OSNOVNO TESTO ZA PICU

Za novu godinu sam dobila kuvar sa hiljadu ukusnih recepata. Jedan od njih, koji mi je zaista pomogao, je recept za picu. Danas vam neću pisati šta sve možete staviti na picu jer je testo ono što je bitno. Fil je proizvoljan i sigurna sam da će svako od vas pronaći svoju omiljenu kombinaciju. 
SASTOJCI :
5oog oštrog brašna,
2 kesice od 7g suvog kvasca,
1 kašičica soli,
36o ml mleke vode,
2 supene kašike maslinovog ulja.

PRIPREMA :
U vanglu stavite brašno pa umešajte so i kvasac. 
Umešajte maslinovo ulje i mlaku vodu i zamesite testo.
Mesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini oko desetak minuta.
Testo prebacite u nauljenu posudu i prekrijte ga ovlaš namašćenom providnom folijom.
Ostavite ga na toplom da se udvostruči. 
Zagrejte rernu na 2oo C.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 4 jufke.
Svaku jufku rastanjite na krug od 23 cm.
Stavite nadev po ukusu.
Picu pecite dok ne porumeni.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na POHOVANE PALAČINKE SA PRŠUTOM I RUKOLOM.


Нема коментара:

Постави коментар