Странице

петак, 6. фебруар 2015.

SLANE PERECE

Hrskave, slane i veoma ukusne perece su neizostavni deo trepeze u vreme slavlja. Naši gosti su navikli da pored ostalih đakonija uvek bude i pereca koje grickaju dok ćaskaju. Nisu teške za pravljenje ali pre nego što se upustite u pravljanje potrebno je da odete do prodavnice u kojoj se prodaje plastika i da kupite kalup za perece. Tako će vam sam postupak biti lakši a i perece će lepše izgledati :). 
SASTOJCI :
5oog brašna,
1 jaje,
2oo ml mleka,
2oog masti,
pola kockice kvasca (kockica od 4og),
1 kašičica šećera,
1 kašika soli,
1 jaje za premazivanje pereca,
susam, kim, lan za posipanje.

PRIPREMA :
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nabubri.
Umutiti mast sa jajetom. 
Dodati mleko sa kvascem i so.
U tu smesu ubaciti brašno i umesiti glatko testo.
Ako vam se čini da je retko, dodajte još brašna.
Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga oklagijom debljine oko 1cm. 
Modlom za perece vaditi perece i slagati ih u pleh namazan mašću.
Premazati perece razmućenim jajetom i posuti susam i kim.
Perece peći u zagrajanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na PUNJENE PERECE.


Нема коментара:

Постави коментар