Странице

уторак, 19. мај 2015.

ČOKOLADNI MAFINI SA JAGODAMA

Juče sa kupila prelepe domaće jagode i u slast smo ih ručkali. Ostalo je malo, ali sasvim dovoljno da se naprave neki fini kolačići. S obzirom da je lepo vreme, ja sam po ceo dan napolju sa ćerkom pa i nemam puno vremena za kuvanje. Zato se u takvim situacijama uvek opredelim za mafine. Dok popijem kaficu oni su gotovi. Ovi čokoladni mafini sa jagodama su slasni i vrlo ukusni i uvek me iznova i iznova oduševe. Šta da vam kažem, obožavam ih :D. Vrlo se jednostavno prave i čak  i ako ih  prvi put pravite uspeće vam.

SASTOJCI :
2 jaja,
100g čokolade,
100g margarina,
150g brašna,
100g šećera,
100 ml mleka,
1 kesica praška za pecivo,
12 jagoda.


PRIPREMA :
Jaja penasto umutite sa šećerom.
Dodajte mleko i mutite dok se šećer ne rastopi.
Čokoladu rastopite sa margarinom i dodajte u smesu sa jajima kada se malo prohladi.
U brašno umešajte prašak za pecivo i dodajte smesi.
Sve lepo promečajte, pa punite kalupe za mafine.
Ako ne koristite korpice dobro ih premažite margarinom.
Jagode možete dodati cele ili iseckane na vrh mafina.
Uključite rernu na 220 C i pecite mafine oko 15 minuta.
Čačkalicom proverite da li je gotovo.
Ako želite možete ih preliti glazurom, dekorisati ih šlagom ili posuti šećer u prahu.
Prijatno! 




Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар