Странице

четвртак, 30. јул 2015.

BRZE PIROŠKE SA SIROM I ŠUNKOM

Piroške, super ukusni doručak ili večera u kojoj moja porodica uživa. Pored brze pripreme i savršenog ukusa još jedan plus je što ne upijaju masnoću. Od ove mere ćete dobiti količinu od koje će se najesti porodica, a ostaće i da počastite prve komšije :D. Kada nemam ideju šta za večeru, a i nemam puno vremena, piroške su uvek dobar izbor.

PIPREMA :
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. 
Dodajte jaja i izgnječen sir.
Posolite po ukusu i umesite glatko testo.
Testo odmah prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na dva dela.
Prvi rastanjite u oblik pravouganika i isecite na manje pravouganike.
Svaki pravougaonik filujte sa sirom i seckanom šunkom.
Urolajte ih i uvucite krajeve sa strane da fil ne curio prilikom prženja.
U dubljoj šerpi zagrejte ulje na srednju temperaturu (ako vaša ringla ima 6 onda je stavite na 4).
Ubacite piroške i pržite ih oko 5 minuta ili dok ne dobiju lepu tamno zlatnu boju.
U toku prženja ih okrenite nekoliko puta.
Vadite ih na salvetu i sačekajte da se malo prohlade pa navalite :).
Pogledajte i VIDEO RECEPT!
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na PUNJENE PRŽENICE.

Нема коментара:

Постави коментар