Странице

субота, 8. август 2015.

BRZA ITALIJANSKA PANCEROTA

Italijanska pancerota je jedno od onij jela kojem retko ko može odoleti. Sama priprema nije teška ali je potrebno da se sačeka da testo naraste. E pa, ja pre neki dan nisam imala vremena da čekam pa sam se odlučila za bržu metodu. U testo sam umesto mleka dodala jogurt i umesto kvasca prašak za pecivo. I znate šta? Odlična je :). Za čas je na stolu i toliko je ukusna da sam već sledeći dan pravila repete :D. Možete je puniti sa povrćem ili sa pica sastojcima samo je bitno da je lepo premažete pelatom tj kečapom da bi bila sočna.
SASTOJCI :
Za testo :
2 jaja,
300 ml jogurta,
oko 500g brašna,
1 prašak za pecivo,
so po ukusu.
Za punjenje :
pica kečap ili gusti paradjz sok,
origano,
250g šunke,
250g trapista,
masline po želji,
šampinjoni po želji.
Za premazivanje :
pavlaka,
rendani trapist.

PRIPREMA :
Jogurt i jaja penasto žicom umutiti.
Postepeno dodavati brašno koje je pomešano sa praškom za pecivo.
Umestiti glatko, mekše testo koje se ne lepi za prste.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 6 jufki.
Svaku jufku tanko  rastanjiti u oblik pravouganika.
Premazati lepo kečapom i posuti origanom.
Poređati šunku i izrendani trapist.
Na kraju ako želite i volite možete dodati sveže ili marinirane iseckane šampinjone i seckane masline.
Preklopiti pancerotu i uvući krajeve da fil ne bi curio.
Pancerote peći na 200 C oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene.
Kada se malo prohlade premazati kiselom pavlakom i posuti izrendanim trapistom.
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na JOGURT KROASANI SA ŠUNKOM.

Нема коментара:

Постави коментар