Странице

среда, 30. септембар 2015.

BRZE KIFLICE MEKE KAO DUŠA

Kiflice sa sirom, šunkom, pica ili slatke su rado viđene na svakoj trpezi. Super doručak, večera, predjelo, deci za školu, ma za svaku priliku. Recepata ima milion i svaki je poseban i lep na svoj način. Ali 90% recepata je sa testom koje mora da naraste i koje se čeka. Ja nekad nemam vremena da čekam, prijedu nam se, ili nam se najave gosti i moram brzo da delam. U tom slučaju tražim nešto brzo i ukusno. Tako sam došla i do ovog recepta koji je oduševio sve moje degustatore. Ko god da ih je probao tražio je recept. Kako i ne bi kad su meke kao duša i ukusne toliko da ne možete da prestanete da ih grickate :D. Najbolje od svega je što mogu da se zamrnu i po potrebi vade iz zamrzivača. Jednom rečju fantastične, morate ih probati!

SASTOJCI:
PRIPREMA :
Kvasac pomešajte sa toplim mleko i šećerom i ostavite da se aktivira.
U brašno dodajte prašak za pecivo i so.
Dodajte ulje i pavlaku i kašikom promešajte. 
Dodajte nadošao  kvasac i umesite glatko testo.
Testo odmah prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 4 jufke.
Svaku jufku oklagijom razvijte u krug i isecite na 8 trouglova.
Na svaki trougao stavite po kašičicu sira pomešanog sa pavlakom.
Urolajte kiflice i složite ih plah obložen pek papirom.
Uključite rernu na 200 C da se greje 15 minuta.
Premažite kiflice jajetom pomešanim sa pavlakom i pospite susam ili kim ili semenke koje volite.
Pecite kiflice dvadesetak minuta ili dok lepo ne porumene.
Ove kiflice možete zamrznuti kada se ohlade i kada vam se prijedu ili vam se najave gosti samo ih izvadite, složite na pleh i prekrijete folijom. Zatim ih stavite u rernu na 15 minuta da se podgreju.
Biće sveže i meke kao da ste ih tog momenta spremili.
Pogledajte i VIDEO RECEPT!
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na LISNATE ŽU ŽU KIFLICE.

8 коментара: