Странице

петак, 4. септембар 2015.

POHOVANE PALAČINKE SA SIROM I ŠUNKOM

Palačinke su jedno od omiljenih jela u svakom domu. Slatke, slane, ili pohovane palačinke su rado viđene na trpezi i mogu se poslužiti za doručak, ručak ili večeru. Ovako pripremljene palačinke su u mojoj kući omiljene. Potrebno je možda malo više vremena za pripremu ali se svakako isplati. Zaista su ukusne, spolja hrskave a unutra sočne :). 
SASTOJCI :
Za palačinke :
2 jaja,
10 kašika brašna,
prstohvat soli,
kašičica sode bikarbone,
500 ml mleka,
kašičica šećera. 
Za fil :
10 listova praške šunke (ili neke druge),
10 listova tost sira,
10 komadića feta sita (od kriške isecite tanke parčiće),
10 kašika pavlake ili krem sira.
Za pohovanje :
2 jaja,
oko 100g prezli,
malo brašna,
ulje za prženje.

PRIPREMA :
Od datih sastojaka ispecite deset palačinki.
Na svaku palačinku premažite pavlaku ili krem sir.
Prvo stavite list šunke, pa preko nje tost sir.
Na kraju stavite fetu.
Urolajte palačinku i uvaljajte je u brašno.
Jaja razmutite i posolite po potrebi.
Palačinku posle brašna uvaljajte u jaja, pa u prezle.
Propržite palačinke da lepo porumene sa svih strana.
Super su i tople i hladne!
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na SAVIJAČA SA TIKVICAMA I FETA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар