Projarice sa sirom su super prilog uz bilo koje jelo a odlično su i predjelo. Često ih spremam i za doručak ili večeru jer su brze, izdašne, ukusne i super se slažu uz jogurt. Ostaju meke i sutradan pa ih zapakujem ćerki za užinu. Ovaj recept je jedan od onih koji svima uspeva a koji oduševljava degustatore. Ko da ih je probao tražio je recept. Od ove mere se dobije tačno 12 projica, tako da ako imate goste odmah pripremite duplu meru :). Ovo je osnovni recept koji možete modifikovati po želji i to tako što ćete dodati sastojke koje volite (suvo meso, šunku, kisele krastavčiće itd).
SASTOJCI :
3 jaja,
6 kašika belog brašna mekog,
6 kašika kukuruznog brašna,
200 ml jogurta,
100 ml ulja,
1 prašak za pecivo,
soli po ukusu,
250 g sira ili više ako volite (sitni ili feta).
PRIPREMA :
Rernu uključite na 180 C da se zagreje.
Kalup za mafine premažite puterom, margarinom ili mašću (mast je nabolja varijanta, ne lepe se nikada).
Jaja umutite žicom i dodajte jogurt, ulje i so.
Ubacite pšenično brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Varjačom promešajte dok se ne razbiju grudvice.
Zatim dodajte kukuruzno brašno i opet varjačom ili špatulom mešajte.
Na kraju dodajte sir.
Sve lepo promešajte i kutlačom sipajte u kalupe za mefine.
Pecite dok lepo ne porumene ali svakako kada vam se učini da su gotovi čačkalicom odradite test.
Projice poslužite tople ili hladne, svakako su fantastične!
Нема коментара:
Постави коментар