Странице

среда, 28. октобар 2015.

BRESKVICE

Breskvice, kolačići koji mame i svojim izgledom i svojim mirisom. Neodoljivo šareni, kolači koji su rado viđeni na slavskoj trpezi. Možda ima malo više posla oko pripreme, ali to se ispalti jer su zaista divne. Probala sam nekoliko varijanti i uvek mi je nešto falilo. Međutim sada sam naišla na fanatastičan recept i ne menjam ga.  Ako volite ove kolačiće obavezno probajte ovaj recept. Garantujem da je jedan od najboljih! 
SASTOJCI :
Za breskvice :
4 jaja,
600g mekog brašna,
100g oštrog brašna,
200 ml ulja,
100 ml mleka,
1 prašak za pecivo,
1 kašika ekstrata od vanile,
200g šećera u prahu.
Za punjenje :
deo mrvica od dubljenja breskvica,
200g melevnih oraha,
50g neskvika,
50g margarina,
100g šećera u prahu,
1 kašika meda,
1 vanilin šećer,
200 ml vrelog mleka.
Bojenje :
200 ml mleka,
crvena i žuta prehrambena boja.

PRIPREMA :
Sve sastojke za testo pomešajte i umestite glatko testo.
Kada prestane da se lepi za ruke gotovo je.
Umotajte testo u kesu i stavite ga u frižider na 30 minuta.
Izvadite testo iz frižidera i uzmite polovinu.
Ostatak vratite u frižider.
Zagrejte rernu na 150 C i obložite pleh pek papirom.
Od testa pravite loptice manje od oraha jer će narasti.
Pecite ih u zagrejanoj rerni dok ne počnu da žute. Tetso mora ostati belo.
Dok se ta tura hladi ponovite postupak sa ostatkom testa.
Kada se prohlade izdubite ih kafenom kašičicom.
To radite dok su još uvek mlake da ne bi pucale prilikom vađenja testa.
Mrvice od dubljenja spojite sa orasima, medom, neskvikom, šećerom i vanilom.
Za početa stavite pola smese od testa pa ćete lako dodati ako bude trebalo više.
Zagrejte mleko da bude vrelo, pomešajte ga sa margarinom i prelijte smesom sa orasima.
Smesa treba da bude kremasta. Ako je ređa dodajte još mrvica od testa.
Napunite sve kuglice i spojite po dve.
U 100 ml dodajte nekoliko kapi žute i u ostalih 100 ml dosajte crvenu.
Umočite jednu stranu u žutu a drugu u crvenu.
Ostavite ih na salveti nekoliko sukindi pa ih uvaljajte u kristal šećer.
Posle nekoliko sati, da bi omekšale još, možete da ih polsužite.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KINDER OBLANDA.

Нема коментара:

Постави коментар