Странице

петак, 2. октобар 2015.

ČOKOLADNI ROLAT SA JAGODAMA

Slatki Rolati su mnogima omiljeni desert. Čokoladni rolat je uglavnom lak za pripremu, a sladokusci kažu da je baš po njihovoj meri. Što se fila tiče to se može kombinovati po ukusu. Neko voli čist čokoladni užitak, a ja sam više za kombinaciju čokolade i nekog voća. Sa čokoladom se savršeno slažu jagode i višnje. Ovog puta sa koristila jagode jer sam ih uželela. Rolat je bio njamast,  toliko da ću ga ovih dana opet praviti :D.

SASTOJCI :
Za koru :
6 jaja,
6 kašika šećera,
3 kašike brašna,
3 kašike kakaa. 
Za fil ;
300 ml slatke pavlake,
1 krem fix,
300g jagoda,
100g šećera.
Za glazuru :
150g čokolade,
50 ml mleka,
50g maragarina.

PRIPREMA :
Odvojiti belanca od žumanaca.
Čvrsto umutiti belnaca, dodati šećer i jedno po jedno žumance i dalje muteći.
Prosejati brašno pomešano sa kakaom i pažljivo šaptulom umešati u jaja.
Koru peći na 180C, proveriti čačkalicom posle dvadesetak minuta.
Prebaciti koru na mokru krpu i urolati.
Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa krem fixom.
Jagode i šećer staviti na šporet da se zagreju i puste vodu.
Mikserom ih izmrviti.
Lagano ih umešati u slatku pavlaku.
Fil ostaviti malo u frižideru da se stegne.
Filovati koru ravnomerno i ponovo urolati.
Napraviti glazuru i preliti je preko rolata.
Kada se glazura lepo stegne rolat je spreman.
Prijanto! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKO VANIL TORTA.


Нема коментара:

Постави коментар