Странице

петак, 2. октобар 2015.

DOMAĆE KIFLE

Domaće kifle su prosto neodoljive. Pecivo koje svojim mirisom mami. Još ako su meke kao duša kao što su ove, ne možete da prestanete da ih jedete. Kifle su super uz obrok, za sendviče a i same su extra uz jogurt. Deca ih obožavaju i zato su često kod mene na trpezi. Mi ne možemo dočekati ni da se ohlade već odmah navalimo dok su još tople i meke. :D. Ako i vi volite ukusno domaće pecivo, toplo preporučujem da probate.
SASTOJCI :
600g mekog brašna,
1 jaje, 
100 ml ulja,
300 ml mleka,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
1 kavasac.
I još :
1 žumance,
50g margarina,
1 belance,
so po potrebi,
krupna morska so, susam ili kim.

PRIPREMA :
U vangli prosejte brašno.
Pomešajte brašno i so i odmah dodajte izmrvljen kvasac.
Preko kvasca pospite kašičicu šećera.
Zatim dodajte jedno jaje, ulje i mlako mleko.
Umesite glatko testo i prekrijte ga krpom da odstoji 45 minuta.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 10 do 12 jufkica.
Margin, koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi, umutite sa žumancetom i posolite po ukusu.
Svaku jufkicu oklagijom istanjite u oblik valjka.
Premažite je sa kašikom margarina i žumanceta.
Urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom.
Premažite ih umućenim belancetom i pospite susam ili krupnu morsku so.
Kifle ostavite još 20~25 minuta da odmaraju.
Zagrejte rernu na 200 C i pecite kifle oko 25 minuta ili dok ne porumene.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIFLICE MEKE KAO DUŠA.


Нема коментара:

Постави коментар