Странице

среда, 9. децембар 2015.

BRZA GUŽVARA SA JOGURTOM

Ništa lepše od domaće gužvare, za doručak, večeru ili kada vam dolaze gosti. Gužvara se uglavnom pravi sa sirom ali u nedostatku istog može da se iskoristi i jogurt. Ova gužvara sa jogurtom je em brza em jeftina, pa je možete spremati i kada su visoki datumi a da se cela porodica lepo naručka. Spolja hrskava, unutra meka i mirisna, gužvara je pravo uživanje za sva čula :D. 
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
1 l jogurta,
6 jaja,
soli po potrebi.

PRIPREMA:
Jaja penasto umutite i sjedinite ih sa jogurtom.
Posolite po ukusu.
Na dno podmazane tepsije, prečnika 30 cm, rasporedite dve kore tako da se preklapaju i da prelaze preko zidova tepsije.
Ostavite jednu koru da vrh pite.
Umačite u fil po pola kore i slažite ih u tepsiju.
Nemojte žaliti fil i nemojte da stiskate kore jednu uz drugu mnogo.
Kada ste napravili jedan red uzmite suve kore i podelite ih na tri dela.
Svaki malo izgužvajte pa rasporedite preko kora koje ste umakali u fil.
Pritisnite prstima da te suve kore upiju fil.
Ako vam je ostalo fila prelijte pitu.
Prekrijte pitu onim krajevima kora koji su virili sa strane i onom poslednjom korom prekrijte celu pitu.
Premažite pitu sa malo jogurta.
Pecite je u zagrejanoj rerni najmanje pola sata a kada lepo porumeni prekrijte je folijom ili pek papirom.
Gužvara je fanstatična i topla i hladna.
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! KLIK na SAVIJAČA SA TIKVICAMA I SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар