Странице

петак, 18. децембар 2015.

PITA SA KISELIM KUPUSOM

Idealne zimske đakonije su specijaliteti od kiselog kupusa. Pita sa kiselim kupusom je meni jedna od omiljenih. Sočna, ukusna, brza, meka, ma nema joj mane... Ako volite kiseli kupus i niste do sada imali prilike da probate ovu pitu, evo recepta koji će vam se, nadam se, dopasti :D. Ova pita je posna pa se mogu sladiti i oni koji poste. Ako slavite slavu za vreme posta super je predjelo koje uvek oduševi goste. 
SASTOJCI :
500g kora za pitu,
1kg kiselog kupusa (ribanca),
300ml kisele vode,
200ml ulja,
so,
biber,
kašičica aleve paprike.

PRIPREMA :
Kupus, ako nije iseckan iseckati i probati da li je puno slan.
Ako jeste potopiti ga u mlaku vodu na kratko. 
Ocediti ga i propržiti ga na malo ulja sve dok sva voda ne ispari.
Začiniti kupus sa alevom paprikom i biberom i posoliti ako je potrebno.
Kiselu vodu pomešati sa uljem.
U podmazan pleh staviti jednu koru, premazati je u tankom sloju sa mešavinom vode i ulja.
Preko staviti drugu koru na koju se raspoređuje malo fila.
Opet se stavlja kora koja se premazuje, peko nje druga i fil.
Tako redom radite sve dok ne utrošite sav materijal.
Poslednju koru bogato premažite vovodm i uljem.
Pecite pitu sa kiselim kupusom na 200C oko 30 do 40 minuta.
Kada lepo porumeni gotova je.
Poslužite je toplu ili hladnu.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept. KLIK na POSNA ŠPANSKA PITA.

Нема коментара:

Постави коментар