Странице

петак, 18. децембар 2015.

POSNE PRHKE KIFLICE

Pahuljaste kiflice koje se prosto tope u ustima, savršeno prhke a meke. Podsećaju na baku ji njenu kuhinju. Starinski recept koji se prenosi sa generacije na generaciju rado je viđen na trpezi. Prhke kiflice su gotove za čas jer su bez kvasca i ne treba se čekati da testo naraste. Kad se peku cela kuća divno zamiriše i prosto mame da se ručkaju.  
SASTOJCI:
odnosi se na čašu od jogurta (250ml),
4 čaše mekog brašna,
1 čaša oštrog brašna,
1 čaša piva,
1 čaša ulja,
5 kaška šećera,
1 vanilin šećer,
džem,
šećer u prahu.

PRIPREMA:
U posudu za mešenje sipati brašno, šećer i vanilin šećer.
Dodati pivo i ulje, izmešati varjačom a zatim umesiti rukom.
Testo je lepo i meko, super za rad.
Podeliti testo na najmanje 5 a najviše 10 loptica u zavisnosti kolike kiflice želite da pravite.
Svaku lapticu oklagijom rastanjite u krug i isecite na 8 truglića.
Svaki trouglić filujte sa kašičicom džema po izboru.
Uvijte i složite kiflice u pleh obložen pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 15~20 minuta.
Kiflice treba da ostanu svetle boje.
Vruće kiflice obilno uvaljajte u prah šećer.
Ako pravite manje dobićete 80 malenih prhkih kiflica koje treba da čuvate u zatvorenoj plastičnoj kutiji.
Prijatno! 


Ne prpustite i ovaj recept! KLIK NA POSNE KROFNE SA MARMELADOM.

Нема коментара:

Постави коментар