Странице

среда, 9. децембар 2015.

ŠTRUDLICE SA DŽEMOM

Prhke a nežne štrudlice sa džemom su odlično posluženje uz kaficu ili čaj sa dragim ljudima. Prosto se tope u ustima a njihova je priprema je prilično jednostavna. Sa samo par sastojaka i mrvicu vremena dobijete ovu divnoći koja miriše na bakinu kuhinju :). Brzo gotove, brzo se pojedu. Ako ne postite predlažem da odmah zasučete rukave, a ako ipak postite onda zabeležite recept i uživajte u ovim štrudlicama za Božić :). 
SASTOJCI :
600g  brašna, 
200g kisele pavlake, 
200g masti, 
1 kesica praška za pecivo, 
1 vanilin šećer,
džem za fil,
šećer u prahu za posipanje. 

PRIPREMA :
Od svih sastojaka za btesto umesite glatko testo. 
Testo ne treba da stoji, možete odmah da krenete u avanturu. 
Razvijte testo klagijom u pravougaonik i isecite ga na 4 jednake trake. 
Na sredinu trake  pemažite džem po želji, ja sam koristila domaći džem od šljiva sa čokoladom. 
Krajevima testa od trake  preklopite džem i to tako da se krajevi spoje, ne da se preklapaju. 
Pritisnite malo testo da se spoji da fil ne bi curio prilikom pečenja. 
Sve ponovite i sa preostale tri trake od testa. 
Isecite štrudlice i poređajte ih na pleh obložen pek paprirom tako da spojena strana testa  bude dole.
Štrudlice pecite na 180 C oko 20 minuta, ali pazite da ostanu svetle boje.
Dok su još tople uvaljate ih u šećer  u prahu. 
Štrudlice sa džemom su sve lepše kako stoje, ako mogu da vam izdrže par dana oduševićete se! 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na VANILICE

Нема коментара:

Постави коментар