Prhke a nežne štrudlice sa džemom su odlično posluženje uz kaficu ili čaj sa dragim ljudima. Prosto se tope u ustima a njihova je priprema je prilično jednostavna. Sa samo par sastojaka i mrvicu vremena dobijete ovu divnoći koja miriše na bakinu kuhinju :). Brzo gotove, brzo se pojedu. Ako ne postite predlažem da odmah zasučete rukave, a ako ipak postite onda zabeležite recept i uživajte u ovim štrudlicama za Božić :).
SASTOJCI :
600g brašna,
200g kisele pavlake,
200g masti,
1 kesica praška za pecivo,
1 vanilin šećer,
džem za fil,
šećer u prahu za posipanje.
PRIPREMA :
Od svih sastojaka za btesto umesite glatko testo.
Testo ne treba da stoji, možete odmah da krenete u avanturu.
Razvijte testo klagijom u pravougaonik i isecite ga na 4 jednake trake.
Na sredinu trake pemažite džem po želji, ja sam koristila domaći džem od šljiva sa čokoladom.
Krajevima testa od trake preklopite džem i to tako da se krajevi spoje, ne da se preklapaju.
Pritisnite malo testo da se spoji da fil ne bi curio prilikom pečenja.
Sve ponovite i sa preostale tri trake od testa.
Isecite štrudlice i poređajte ih na pleh obložen pek paprirom tako da spojena strana testa bude dole.
Štrudlice pecite na 180 C oko 20 minuta, ali pazite da ostanu svetle boje.
Dok su još tople uvaljate ih u šećer u prahu.
Štrudlice sa džemom su sve lepše kako stoje, ako mogu da vam izdrže par dana oduševićete se!
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na VANILICE.
Нема коментара:
Постави коментар