Странице

недеља, 24. јануар 2016.

MUNCHMALLOW MAFINI

Mančmelou, omiljnena poslastica  uz koju smo odrastali i koju i sada, kao odrasli ljudi, volimo. Već godinama imam recept koji je jako sličan originalu. Mnogi od vas su ga već probali i pisali mi da je savršen. Pored toga što se brzo sprema, mančemlou je penast i savršeno ukusan. Onaj beli deo je identičan. Ovog puta sam spremala munchmallow mafine koji svojim izgledom mame. A tek kad ih okusite, mmmm, to je posebna priča. Ali morate ih probati, verujte mi, savršeni su :D. 







PRIPREMA :
Žumanca umutiti sa šećerom pa dodati vanilin šećer, mleko i ulje i mikserom sve lepo sjediniti. 
U brašno dodati prašak za pecivo i umešati ga. 
Brašno i kakao dodati u smesu sa jajima pa varjačom umešati (ne mikserom). 
Izliti smesu za biskvit u papirne korpice postavljene u kalupu za mefine i peći ih u zagrejanoj rerni na 2oo C 2o minuta. 
Sipajte smesu samo na dno korpice da bi bila ravna i ne preretano visoka.

Dok se biskvit peče mikserom mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. 
Znaćete da su belanca gotova kada prevrnete vanglu a smesa stoji.
Ubacite 1o kašika šećera i vanilin šećer pa mutite još. 
U šerpicu staviti 1o kašika šećera i 4 kašike vode pa ušpinujte.
 Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. 
Ušpinovan šećer postepeno dodavati u belnaca i mutiti. 
Smesu za beli krem špricem stavite na svaki mafin.
Ako mafini nisu ravni isecite im vrh.
Vratite pleh sa mafinima u rernu smanjenu na 120C oko desetak minuta.
Ostavite ih da se ohlade dok vi spremate glazuru.
Na pari opotipe čokolade sa uljem.
Vrhom viljuške ubodite koru od mafina i pažljivo ih umačite u čokoladu.
Kada se glazura stegne možete ih dugustirati :).
Pogledajte i VIDEO SNIMAK!


Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! KLik na PRINCES KROFNE.


Нема коментара:

Постави коментар