Странице

среда, 16. март 2016.

POSNI LISNATI ŠTAPIĆI

Domaća peciva su omiljena kada se društvo okuplja, a posebno su nam dragi lisnati štapići. Brzo i lako se pripremaju, super su ukusni i meki, a najbolje od svega je što ih možete filovati sa omiljenim sastojcima. Ovi lisnati štapići su posni pa su pogodno posluženje i u vreme posta. 

PRIPREMA:
U dublju posudu, u kojoj ćete mesiti, pomešajte kvasac sa 200ml vode, kašičicom brašna i kašičicom šećera. Ostavite kvasac da se fermentiše, oko desetak minuta.
U tu posudu dodajte polovinu pripremljenog brašna i kašičicu soli.
Mikserom, sa metlicama za testo, sjedinite sastojke.
Ostatak  brašna izručite na pobrašnjenu radnu površinu i prebacite testo.
Ručno sjedinite brašno sa testom.
Kada prestane da vam se lepi za prste testo je gotovo.

Vratite testo u posudu u kojoj ste mesili, prekrijte ga čistom krpom i ostavite ga da odstoji dok se testo ne udupla.
Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na dva dela.
Prvi deo rastanjite oklagijom u formu pravougaonika i preko njega izrendajte četvrtinu hladnog margarina. Preklopite testo na pola, pa opet izrendajte još jednu četvrtinu.
Preklopite ga opet i ostavite ga odstoji 15 minuta.
Postupak ponovite i sa ostatkom testa.
Testo rastanjite u formu pravougaoniika i premažite ga kečapom.
Po testu pospite susam, semenke, masline, pica sastojke ako ne postite ili šta god volite.
Isecite testo na trake i uvijajte ga sa obe ruke u suprotnom pravcu.
Dakle, levo rukom levo a desnom ka desno.
Lisnate štapiće pecite u zagrejanoj rerni na 180C  od 15 do 20 minuta ili dok lepo ne porumene.
Poslužite ih tople ili hladne, sa jogurtom ako ne postite ili same :)
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO:


Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA ŠPANSKA PITA.

Нема коментара:

Постави коментар