Странице

четвртак, 7. април 2016.

CRNAC BEZ JAJA


Kolač crnac bez jaja je u poslednje vreme izuzetno popularan. Pored brze i jednostavne pripreme, ovaj kolač osvaja već na prvom zalogaju svojim divnim ukusom i mekoćom. Ja sam ga prvi put probala kod drugarice i odmah sam poželela da obradujem svoje najmilije. Ona mi je tada rekla da je kolač svakim danom sve sočniji, naravno ako uspe da izdrži bar dva dana :D. I bila je u pravu, crnac bez jaja je pravo otkrovenje. Za one kojima nemaju baš puno vremena za petljanje po kuhinji ovaj kolač je spas! 
SASTOJCI: 
540ml jogurta (3 čaše od 180 ml),
300g mekog brašna,
250g šećera,
120 ml ulja,
25g kakaa,
2 kašičice soda bikarbone.

Za glazuru:
150g čokolade,
150g putera,
120g šećera,
120 ml mleka.

PRIRPEMA;
Sve sastojke za kolač mikserom sjedinite. Mutite nekoliko minuta.
Rernu zagrejte na 200c.
Izlijte smesu za kolač u pleh (20x30) premazan puterom. 
Pecite kolač oko 20 minuta.
Dok se kolač hladi napravite glazuru.

Puter otopite i sklonite sa šporeta.
Ubacite šećer, mleko i čokoladu izlomljenu na kockice.
Mešajte grejući sastojke na tihoj vatri dok se šećer i čokolada ne rastope.
Prelijte glazuru preko kolača i ostavite da se ohladi i stegne.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA MILKA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар