Странице

петак, 22. јул 2016.

PICA ŠTRUDLA


Pica je omiljeno jelo kako mališani tako i starijima i to u svakom obliku. Često volim da razbijem rutinu i napravim neko pecivo sa pica sastojcima. Ovog puta je to ukusna slana štrudla. Testo sam spremila kao za kiflice i samo ga nafilovala i urolala. Uživali smo u mirisu koji se širio kućom a tek nas je ukus očarao. Nadam se da ćete je uskoro probati i da će vam se dopasti :). 
SASTOJCI:
Za testo
5 šolja brašna,
2 šolje mleka,
pola šolje ulja,
1 kockica kvasca,
1 kašičica šećera, 
2 kašičice soli.

Za fil:
malo kečapa ili pelata (domaći pire od paradajza),
šunka ili parizer, kobasica (oko 350~400g)..,
 mocarela i  trapist (po 150g),
origano. 
1 jaje za premaz, susam po želji.

PRIPREMA: 
U dublju posudu sipati zagrejano mleko i dodati kockicu kvasca, kašičicu šećera i kašiku brašna.
Promešati i ostaviti da kvasac fermentira.
Tu dodati brašno, ulje i so i umesiti glatko testo.
Prekriti testo čistom krpom i ostaviti da duplo naraste. 
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na tri dela. 
Rastanjiti prvu jufku u oblik pravougaonika i premazati sa malo kečapa. 

Rasporediti šunku, trećinu izrendanog trapista, iseckanu mocarelu i posuti origanom.
Zarolati kao štrudlu i premazati umućenim jajetom.
Postupak ponoviti i sa ostalim jufkama. 
Složiti štrudle na pleh obložen pek papirom i peći u zagrejoj rerni dok lepo ne porumeni.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROL PITA SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар