Pica je omiljeno jelo kako mališani tako i starijima i to u svakom obliku. Često volim da razbijem rutinu i napravim neko pecivo sa pica sastojcima. Ovog puta je to ukusna slana štrudla. Testo sam spremila kao za kiflice i samo ga nafilovala i urolala. Uživali smo u mirisu koji se širio kućom a tek nas je ukus očarao. Nadam se da ćete je uskoro probati i da će vam se dopasti :).
SASTOJCI:
Za testo:
5 šolja brašna,
2 šolje mleka,
pola šolje ulja,
1 kockica kvasca,
1 kašičica šećera,
2 kašičice soli.
Za fil:
malo kečapa ili pelata (domaći pire od paradajza),
šunka ili parizer, kobasica (oko 350~400g)..,
mocarela i trapist (po 150g),
origano.
1 jaje za premaz, susam po želji.
PRIPREMA:
U dublju posudu sipati zagrejano mleko i dodati kockicu kvasca, kašičicu šećera i kašiku brašna.
Promešati i ostaviti da kvasac fermentira.
Tu dodati brašno, ulje i so i umesiti glatko testo.
Prekriti testo čistom krpom i ostaviti da duplo naraste.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na tri dela.
Rastanjiti prvu jufku u oblik pravougaonika i premazati sa malo kečapa.
Rasporediti šunku, trećinu izrendanog trapista, iseckanu mocarelu i posuti origanom.
Zarolati kao štrudlu i premazati umućenim jajetom.
Postupak ponoviti i sa ostalim jufkama.
Složiti štrudle na pleh obložen pek papirom i peći u zagrejoj rerni dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар