Странице

среда, 27. јул 2016.

TURSKI ĐUVEČ



U moru recepta za glavna jela teško je odlučiti šta danas kuvati. Ja sam odlučila za turski đuveč. Super izbalansiran obrok koji sadrži i mesance i povrće. Pijačne tezge se šarene i sada je pravo vreme da spremite ovo divno jelo sa svežim povrćem.
SASTOJCI:
3 pileća bataka (ili više, zavisi od osoba u domaćinstvu),
1 glavica crnog luka,
1 plavi patlidžan,
1 crvena paprika,

1 zelena paprika,
4 veća šaradajza,
2 čena belog luka,
500ml pileće supe,
60g pirinča,
2 kašike ajvara,
začini, so, biber.

PRIPREMA:
Crni luk, crvenu i zelenu papriku iseckati.
Plavi patlidžan oljuštiti i iseči na kockice.
Paradajz iseći na kolutove a beli luk što sitnije iseckati.

Na malo ulja propržiti piletinu sa svih strana da porumeni.
Nastaviti sa dinstanjem dolivajući pileću supu dok mso ne omekša a sva tečnost ne ispari.
Izvaditi batake sa strane.
Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, dodati papriku i plavi patlidžan te i njih kratko prodinstati.
Dodati paradajz i pirinač, začiniti po ukusu, posoliti i dinstati dok pirinač ne omekša.
Na kraju dodati ajvar i ako želite u ovo jelo možete dodati kobasicu.
Vratiti batake.
Sve zajedno još kratko kuvati pa skloniti sa šporeta i poslužiti.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KRMENADLE U SOSU.

Нема коментара:

Постави коментар