Странице

среда, 21. септембар 2016.

BELE LAZANJE


Lazanja je omiljeno italijansko jelo. Uglavnom se sprema sa sosom od paradajza i mlevenog mesa ali ja volim da eksperimentišem sa raznim sastojcima. Tako razbijem monotoniju i svojim ukućanima pripredim iznenađenje. Oni vole sve što ja skuvam, a lazanje su na posebnom mestu. Ova varijanta je super ukusna i sočna, a možete je poslužiti i za bilo koji obrok, hladne ili tople, sa pavlakom i jogurtom ili sa salatom. Ima prilično kombinacija, na vama je da otkrijete vašu omiljenu :). 
SASTOJCI:
400g kora za lazanje,
400g šunke,
300g trapista,

150g parmezana,
600ml mleka,
4 kašike brašna,
kocka putera,
začini po želji,
so po ukusu.

PRIPREMA: 
Na kockici putera propržite 4 kašike brašna. 
U to dodajte mleko u kuvajte dok ne počne da ključa, na laganoj vatri.
Sklonite sa šporeta i umešajte parmezan, posolite i dodajte začin po želji (biber, muskantni orašćić...).
Kore za lazanje pripremite po uputstvu sa pakovanja.
U nauljenoj vatrostalnoj činiji stavite jednu koru.

Premažite je sa malo bešamela, poređajte koji list šunke i pospite izrendnanim trapistom.
Postupak ponovite dok ne potrošite sve kore i sve ostale sastojke.
Poslednju koru premažite bešamelom i pospite sa malo parmezana.
Pecite lazanje u zagrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ŠTRUDLICE SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар