Странице

среда, 23. новембар 2016.

ZAPEČENE PALAČINKE SA SIROM


Da li vam se desilo da preterate sa spremanjem palačinki? Meni jeste, i to često. Uglavnom ih bude bar dvadesetak pa kad se zasladimo ja volim da ih ostavim za kasnije, često i sutradan, da ih pohujem ili punim i zapečem. Ovog puta sam odabrala punjenje od sira i preliv od pavlake. Ali ono što ovim palačinkama daje poseban šmek je odelce od slanince. Nežne palačinke ušuškane u zagrljaju pančete. Volim da maštam i uživam i spremanju hrane. A tek u ukusu, mljaccc :D.
SASTOJCI:
10 palačinki,
500g sitnog sira,
2 kisele pavlake (čaša od 180ml),

2 jajeta,
10 listova pančete ili neke druge dimnjene slanine.

PRIPREMA:
Recept za palačinke pogledajte OVDE.
Ako vas ima manje napravite duplo manju meru.

Na ispečene palačinke premažite sir pomešan sa jednom pavlakom.
U fil dodajte soli po ukusu, samo pazite koliko je sir slan. Svaku palačinku, ili samo neke od njih, uvijte u pančetu.
Poređajte ih u vatrostalnu posudu i prelijte ih smesom od umućenih jaja sa pavlakom.
Palačinke zapeći u zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta ili dok lepo ne porumene.
U nadev možete dodati sitno secklanu šunku, pečenicu, salamu, rendani trapist...
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POHOVANE PALAČINKE SA PRŠUTOM.

Нема коментара:

Постави коментар