Странице

среда, 25. јануар 2017.

MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA


Jesen miriše na pečene paprike i ajvar. Taj miris mami na spremanje divnih jela, posebno musake od pečenih paprika. Pored toga što uživam u spremanju ja volim i da ih jedem. Napokon ću sa vama podeliti  recept za vrlo  ukusnu i sočnu musaku od pečenih paprika i mesa, mada smo već uveliko zagazili u zimu. Koliko god da se trudim da vam fotografijom dočaram njenu divnoću, ne uspevam. A ona je zaista divna i savršenog je ukusa i hladna, jednostavno ona je više od musake. Ako sam vas ubedila da je probate trk do zamrzivača po parike :).
 SASTOJCI:
8 većih pečenih paprika,
500g mlevenog mesa,
1 šaka pirinča,
1 glavica crnog luka,

2 čena belog luka,
1 šargarepa,
1 čaša kisele pavlake,
3 jajeta,
so po ukusu,
začin po želji (origano, biber, bosiljak...),
brašno po potrebi.

PRIPREMA:
Paprike očistiti od koštica, oljuštiti i ocediti.
Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja.
Šargarepu oljuštiti i izrendati pa dodati u šerpu sa lukom.
Dodati sitno seckan beli luk i dinstati sve zajedno nekoliko minuta uz postepeno dodavanje vode.
Dodati mleveno meso, so i začin po želji.
Pirinač oprati i dodati u šerpu sa mesom.
Sve promešati i dinatsti par minuta.
Skloniti sa šporeta.

Umutiti jaja i pavlaku.
Paprike uvaljati u brašno.
Četiri paparike poređati na dno vatrostalne posude.
Raporediti fil od mesa a preko njega pola smese od pavlake i jaja.
Prekriti preostalim paprikama uvaljanim u brašno.
Preliti ostatkom preliva i zapeći oko pola sata na 200C.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MUSAKA OD POHOVANIH TIKVICA.

Нема коментара:

Постави коментар