Странице

среда, 25. јануар 2017.

POTKOVICE SA MAKOM


Potkovice sa makom su fenomenalni prhki kolači koji se tope u ustima. Njihov miris mami a tek kada se probaju ostavljaju bez daha. Ljubitelji maka će uživati u ovoj divnoći i zato im preporučujem da ih što pre probaju! 
SASTOJCI:
170g brašna,
140g hladnog putera,
85g šećera u prahu,
70g mlevenog maka,
2 žumanca,
1 vanilin šećer,
na vrh noža prašak za pecivo.
Za glazuru:
1 kašika slatke pavlake,
80g čokolade.

PRIPREMA:
Od svih sastojaka (sem za glazuru) umesiti glatko testo.
Testo uviti u prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru najmanje pola sata.
Podeliti testo na 10 delova i svaki rastanjiti na debljinu kao olovka.
Napraviti formu potkovice i slagati u pleh lepo razdvojene jedan od drugog.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 10~15 minuta.
Mak potkovice možete posuti šećerom u prahu ili krajeve umakati u glazuru koju ste napravili od rastopljene  čokolade sa kašikom slatke pavlake.

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROZEN TORTA SA MAKOM.

Нема коментара:

Постави коментар