Странице

субота, 18. фебруар 2017.

LAZANJE SA PILETINOM


Volim da ugodim sebi i častim se ukusnom klopom. Lazanje su definitivno među top deset omiljenih jela. Lazanje sa piletinom su još omiljenije, stvorene za uživanje. Ako želite da razmazite sebe i osetite pravi gastronomski užitak trk u kuhinju :D.
SASTOJCI:
1 pakovanje kora za lazanje,
500g pilećeg mesa,
200g šampinjona,
1 glavica crnog luka,
1 čen belog luka,
200ml pavlake za kuvanje,
50ml soka od paradajza,
so po ukusu,
začin po želji.

Za bešamel:
kockica putera (oko 20~30g),
kašika brašna,
300ml mleka.

PRIPREMA:
Crni i beli luk sitno iseckati.
Crni luk prodinastati, oko 2 minuta, zatim dodati seckani beli luk i dinstati još minut.
Šampinjone iseckati i ubaciti u posudu sa lukom.
Posoliti ih da bi što pre pustile vodu.
Kada sva voda ispari dodati sitno seckano belo meso.
Dinstati dok meso ne bude gotovo.
Dodati začin po želji (biber, origano, bosiljak...).
Preliti sa pavlakom za kuvanje i dodati sok od paradajza.
Sve promešati i na laganoj vatri kuvati još 5 minuta.
Skloniti sa šporeta.
U drugu šerpicu staviti puter i istopiti ga.
Dodati kašiku brašna i promešati da se lepo sjedini.
Kada su grudvice razbijene sipati mleko.
Kuvati uz mešanje dok se ne zgusne, ali paziti da ne bude previše gusto.
Kore za lazanje na kratko potopiti u provrelu vodu.

Ako pravite u većoj posudi tj široj od kora za lazanjje onda slažete po dve kore tako da sav prostor bude iskoričećen i da fil ne curi.
Na dno posude sipati malo ulja i staviti koru za lazanje.
Na koru rasporediti fil i preko njega bešamel sos.
Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i filovi.
Pre filovanja je najbolje izbrojati kore i ravnomerno podeliti fil i sos.
Između kora možete posuti i po malo parmezana.
Na poslednju koru se pemaže bešamel u debjem sloju.
Lazanje sa piletinom zapeći u zagrejanoj rerni na 200C oko 45 minuta ili dok lepo ne porumene.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BELE LAZANJE.


Нема коментара:

Постави коментар