Странице

уторак, 28. фебруар 2017.

ŠARENI KOLAČ SA VIŠNJAMA


Oduševljenje na prvi zalogaj, kremasti kolač sa višnjama. Dovoljno sladak, dovoljno osvežavajuć, dovoljno kremast, ma dovoljno svega za potpuni užitak. Kolač koji zaista ostavlja bez daha. Kolač od kojeg se traži parče više. Kolač koji se brzo i jednostavno sprema. Obavezno probati :).
SASTOJCI:
Za koru:
6 jaja,
250g šećera,
300g brašna,
1 prašak za pecivo,
250g putera li margarina,
100ml mleka,
3 kašike kakaa,
1 kašičica cimeta,
500g višanja iz kompota ili svežih bez koštice.

Za krem:
750ml mleka,
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
2 vanilina šećera,
125g putera,
2 kašike šećera u prahu.
Za glazuru:
150g čokolade,
3 kašike ulja.

PRIPREMA:
Odvojiti belanca od žumanaca.
Umutiti belanca u čvrst šne.
Puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi umutiti sa šećerom.
Dodati žumanca i mutiti da se sve lepo sjedini.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutiti.
Na kraju varjačom umešati šne od belanaca.
Smesu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati kakao i cimet.

Na dno podmazane posude (35x22cm) rasporediti beli deo pa preko njega tamni.
Po testu rasporediti oceđene višnje.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 40 minuta, ali proveriti posle 30 minuta čačkalicom.
Dok se kora peče spremiti fil.
Puding skuvati po standardnpj proceduri sa šećerom i vanilinim šećerom.
Puter umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Premazati hladni krem preko hladne kore.
Izravnati krem pa preko njega premazati glazuru.
Ostaviti kolač da se ohladi i stegne pa ga iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI KOLAČ SA MALINAMA.

Нема коментара:

Постави коментар