Predjelo je omiljeni deo svečane trpeze, a šereni slani rolat je na oko najiteresantniji. U ovom rolatu preovladavaju boje, spoj tri ukusa, spoj tri omiljena rolata. Umesto sva tri, možete napraviti jedan koji će zaseniti sve ostale rolate. Ovaj slani rolat je extra ukusan jer se sastoji od kombinacije sastojaka koji su se savršeno uklopili. Najbolje od svega je što nije težak za pripremanje i što se zaista brzo spremi. Nadam se da ćete ga probati i da ćete uživati :).
SASTOJCI:
6 jaja,
6 ravnih kašika brašna,
6 kašika kisele pavlake,
6 kašika ulja,
3 kašičice praška za pecivo,
2 kašičice soli,
100g sitnog sira,
2 kašike ajvara,
3 kašike spanaća (obarenog i iseckanog).
Za fil:
krem sir ili pavlaka,
šunka, salama, suvi vrat...
PRIPREMA:
Umutiti dva jaja.
Dodati im kašičicu soli i 2 kašike ulja i dalje mkuteći.
Dodajte dve kašike kisele pavlaku i dve kašike brašna brašna.
Dodati kašičicu praška za pecivo.
Sve lepo umutiti da se sjedini.
Postupak ponoviti još dva puta.
Dakle da se dobije tri iste smese, u tri različite posude.
U jednu posudu dodati sir, u drugu 2 kašike ajvara a u treću spanać.
Rernu zagrejati na 200C.
Na pleh od rerne, obložen pek papirom,
Testa za rolat možete sipati u poslastičarske kese radi lakšeg šaranja.
Neizmenično šarati, jedan, drugi pa treći ili kako volite i želite.
Peći koru oko 20 minuta (čačkalicom proveriti da li je gotovo).
Koru uviti u mokru krpu u formu rolata.
Kada se prohladi filovati omiljenim sastojcima.
Rolat uviti, staviti ga na tacnu tako da kraj biskvita koji je urolan bude dole.
Ohladiti rolat pre sečenja.
Iseći na šnite i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар