Veknica od mesa je pravi gurmanski užitak. Brzo i lako se sprema a dostojan je ručak svake svečane trpeze. Extra ukusno posluženje i najzahtevnije goste. Sa ovim jelom se nećete obrukati, oduševićete svoje degustatore i potrošićete vrlo malo svog dragocenog vremena. Zvuči sjajno, zar ne?!
PRIPREMA:
U posudu sa mesom ubaciti sitno seckan crni luk, origano, so, prezle, beli luk u prahu i jedno jaje.
Zamesiti lepo da se svi sastojci sjedine.
U dubljoj, podmazanoj, vatrostalnoj činiji rasporediti meso tako da bude sve pokriveno (dno i stranice pekača).
Preko mesa složiti listove slanine.
Preko slaninice premazati pavlaku.
Preko pavlake složiti listove kačkavalja.
Na kraju razbiti 3 jaja preko kačvalja.
Posoliti i peći u zagrejanoj rerni na 180C od 45 min do 1h (dok se jaja lepo ispeku).
Poslužiti uz salaticu.
Pogledajte i VIDEO SNIMAK!
Нема коментара:
Постави коментар