Странице

среда, 21. јун 2017.

JUNEĆI GULAŠ


Gulaš, klasik među kuvanim jelima, uz pire ili rižu se često može naći kod mene na trpezi. Volimo ga u svakoj varijanti. Ponekad bude od mešanog mesa, ponekad sa šampinjonima, ponekad pikantan, a često i samo juneći. Gulaš je pogodno posluženje i za drage goste, jer nema ko ga ne voli, ali je odličan ručak i kada se porodica okupi (najčešće nedeljom). 
SASTOJCI:
600g junećeg buta,
2 glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
aleva paprika,
biber,
so,
1 L vode,

500ml soka od paradajza,
lovorov list,
1 kašika brašna.


PRIPREMA;
Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
Ako je potrebno dodati malo vode da luk ne zagori.
Meso iseckati na kockice i ubaciti u šerpu sa lukom.
Dodati začine po želji, biber, vegetu, lovorov list...
Pržiti meso dok ne porumeni, dodati  kašiku aleve paprike i kašiku brašna. promešti da ne bude grudvica, a  zatim dodati paradjz sok i vode toliko da bude dva prsta iznad mesa.

Poklopiti šerpu, smanjiti temperaturu i ostaviti gulaš da se krčka.
Posoliti po ukusu posle pola sata.
Povremeno dodavati vodu kada ispari.
Gulaš kuvati na srednjoj temperaturi oko sat vremena.
Poslužiti gulaš uz pire krompir ili kuvanu rižu.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA.

Нема коментара:

Постави коментар