Странице

уторак, 18. јул 2017.

JAFFA TORTA

Postoji mnoštvo verzija jaffa torte i svaka je lepa na svoj način. Ova jaffa torta je posebna jer je obogaćena malinama, ne peče se, brzo se sprema i izdašna je. Ima predispozicije da postane omiljena. Ako ste ljubitelj kremastih torti trk u kuhinju, nećete zažaliti! :).
SASTOJCI:
Za koru:
300g mlevenog keksa,
200g mlevenih oraha,
100g šećera u prahu,
100g putera ili margarina,
200ml soka od narandže.

Za fil:
1L mleka,
3 pudinga od vanile,
3 kašike gustina,
200g šećera,
200g putera ili margarina,
2 kutije jaffa keksa (250g),
300g malina.

PRIPREMA:
Pre svega pripremiti fil.
Od litre mleka odvijiti malo za puding, a ostatak staviti da se kuva sa šećerom.
U odvojeno mleko razmutiti puding i gustin.
Kada mleko provri ubaciti razmućen puding i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne.
Ostaviti puding da se ohladi.

Puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi umutiti mikserom i sjediniti sa pudingom.
Sve sastojke za koru ubaciti u jednu posudu i rukama umesiti da se sve lepo sjedini.
U kalup 28cm, može i manji, rasporediti ravrnomerno smesu za koru i izrvanjati.
Na koru premazati malo fila, par kašika je dovoljno tek da se jaffa zalepi.
Preko fila poređati jaffa keks.
Preko jaffe rasporediti zamrznute ili sveže maline.
Preko malina polako, da se ne pomere, premazati ostatak fila od vanile.
Tortu dekorisati šlagom ili glazurom od čokolade.
Ostaviti je da se lepo ohladi, pa poslužiti.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI KOLAČ SA MALINAMA.

Нема коментара:

Постави коментар