Brusketi sa paradajzom su lagana zakuska, predjelo ili večera gotova za svega nekoliko minuta. Brusketi su super ukusn posluženje za iznenadne goste. Brusketi sa paradajzom mogu biti i posni i mrsni. Kada vam ponestane ideja za večeru ili nemate vremena, brusketi su odlično rešenje!
SASTOJCI:
1 francuski hleb ili tost hleb,
2 paradajza,
2 čena belog luka,
4 kašike maslinovog ulja,
so, biber, bosiljak, origano...
PRIPREMA:
Baget iseći na iste parčiće 1 cm debljine, ili ako koristite tost iseći na pola.
Beli luk izgnječiti i pomešati ga sa maslinovim uljem.
Premazati svako parče hleba sa obe strane i staviti u rernu na 150C dok spremite fil.
Paradajz oljuštiti i sitno iseckati.
Posoliti i dodati začine.
Ako ne postite možete dodati neki tvrdi sir i na kockice iseckano suvo meso.
Rasporediti fil po parčićima hleba i vratiti u rernu na nekoliko minuta.
Poslužiti ih tople.