четвртак, 7. септембар 2017.

BRUSKETI SA PARADAJZOM

Brusketi sa paradajzom su lagana zakuska, predjelo ili večera gotova za svega nekoliko minuta. Brusketi su super ukusn posluženje za iznenadne goste. Brusketi sa paradajzom mogu biti i posni i mrsni. Kada vam ponestane ideja za večeru ili nemate vremena, brusketi su odlično rešenje!
SASTOJCI:
1 francuski hleb ili tost hleb,
2 paradajza,
2 čena belog luka,

4 kašike maslinovog ulja,
so, biber, bosiljak, origano...

PRIPREMA:
Baget iseći na iste parčiće 1 cm debljine, ili ako koristite tost iseći na pola.
Beli luk izgnječiti i pomešati ga sa maslinovim uljem.
Premazati svako parče hleba sa obe strane i staviti u rernu na 150C dok spremite fil.

Paradajz oljuštiti i sitno iseckati.
Posoliti i dodati začine.
Ako ne postite možete dodati neki tvrdi sir i na kockice iseckano suvo meso.
Rasporediti fil po parčićima hleba i vratiti u rernu na nekoliko minuta.
Poslužiti ih tople.
Prijatno!

Ne propustite i oaj recept! Klik na HLEB KOJI NE MESI.