Čoko moko torta je torta koja se brzo sprema, izuzetno je izdašna i savršeno ukusna. Kada se okuplja više ljudi ova torta je odlična izbor za desert. Svi će biti oduševljeni, a biće dovoljno za sve, čak i za one koji žele parče više. Ovog puta sam je obogatila višnjama i dobila kombinaciju boli glava. Savršena je! :).
SASTOJCI:
1 pakovanje tamnih kora za tortu,
600ml slatke pavlake,
3 čaše kisele pavlake (od 180ml),
300g mlevenog plazma keksa,
250g šećera u prahu,
600ml čokoladnog mleka,
600g višanja,
100ml vode,
5~6 kašika gustina,
6 kašika šećera.
PRIPREMA:
Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i dodati mlevenu plazmu.
Umutiti čvrsto slatku pavlaku.
Višnje, zamrznute ili sveže, pomešati sa vodom, šećerom i gustinom i kuvati fil dok se ne zgusne.
Svaku koru izbockati čačkalicom i preliti ih sa po 200ml čokoladnog mleka.
Najbolje je da se kore preliju prilikom slaganja torte.
Dakle, kada stavite drugu koru preko fila izbockajte je i prelijte i sačekajte da upije tečnost.
Na prvu koru premazati trećinu fila od plazme.
Preko njega rasporediti pola fila od višanja.
Preko višanja premazati trećinu umućene slatke pavlake.
Staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Na treću koru premazati ostatak fila sa plazmom i na kraju slatku pavlaku.
Tortu dekorisati šlagom ili glazurom od čokolade kao što sam ja uradila.
Kada prenoći u frižideru iseći je na parčiće i poslužiti.
Prijatno!
Prelela torta....sve pohvale
ОдговориИзбриши