среда, 12. април 2017.

USKRŠNJI VENČIĆI


Uskrs, praznik koji se provodi u krugu porodice, uvek protekne tako da na kraju dana više ne možemo da dišemo. Od hrane naravno :D. Svake godine spremamo nešto specijalno, u skladu sa praznikom, a za doručak svoje najmilije volim da obradujem uskršnjim venčićima koje rado ručakamo uz jaja. Pošto na svakom venčiću stoji jaje uz njih dodam samo neki sir i tako imamo kompletan ukusan doručak. Ove venčiće možete spremiti i za ručak, super se slažu uz roštilj :).
SASTOJCI:
600g do 700g brašna,
300ml mlakog mleka,
1 jaje,
50ml ulja,
2 kašičice soli,

1 kašičica šećera,
kuvana jaja.

PRIPREMA:
U dublju posudu prosejati 600g brašna.
Izmrviti kvasac drektno na brašno i dodati kašičicu šećera.
Odmah dodati mlako mleko i promešati.
Dodati jaje, ulje i so.
Umesiti glatko testo.
Ako se lepi za ruke dodati još brašna.

Testo prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na loptice veličine oraha.
Svaku lopticu oblikovati u trakice veličine 20~22cm.
Trakice međusobno uvrteti i spojiti na krajevima da se dobije venčić.
Uskršnje venčiće premazatti razmnućenim jajetom i posuti susamom, lanom, kimom ili semenkama po želji.
Ostaviti venčiće da odstoje 15 minuta u plehu dok se zagreje rerna na 200C.
U sredinu svakog venčića staviti kuvano jaje.
Uskršnje venčiće peći oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZE KIFLICE MEKE KAO DUŠA.

Нема коментара:

Постави коментар