Njeno veličanstvo rozen torta, dobrodošla u svakoj prilici. Uvek kremasta i sočna, gotova za čas, može se kombinovati sa omiljenim sastojcima. Rozen torta u mom domaćinstvu zauzima posebno mesto, i kada god ne znam koju tortu da spremam, rozenka mi pritiče u pomoć! Ovog puta sam spremala za praznike rozen tortu sa malinama i kremom sa ukusom slatke pavlake i moram vam reći da smo se svi oduševili kombinacijom.
SASTOJCI:
1 pakovanje rozen kora,
Za beli krem:
2 L mleka,
5 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake,
10 kašika šećera,
200g putera ili margarina,
250g šećera u prahu,
1 korica limuna narendana.
Za voćni krem:
350g~400g malina,
5 kašika šećera,
300ml vode,
1 puding od maline,
sok od jednog limuna.
I još:
400ml slatke pavlake za dekoraciju.
PRIPREMA:
Od dve litre mleka odvojiti malo za pudinge, a ostatak staviti na šporet da se kuva sa šećerom.
Razmutiti puding u odvojenom mleku i zakuvati ga u provrelom mleku.
Mešati i kuvati dok se ne zgusne.
Puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi umutiti sa šećerom u prahu i koricom limuna.
Skloniti puding sa šporeta i kada se ohladi sjediniti ga sa umućenim puterom.
Za voćni fil staviti maline sa šećerom i sokom od jednog limuna da omekšaju.
Mogu se koristiti zamrznute ili sveže maline.
Kada maline puste sok dodati puding od maline razmućen u 300ml vode.
Kada se fil zgusne skloniti sa šporeta.
Na red je došlo filovanje.
U mom pakovanju je bilo 12 rozen korica, ali je najčešće desetak.
Prvu koru premazati belim kremom.
Preko njega premazati crveni fil, i tako redom.
Na svaku drugu koru mazati voćni fil, a poslednju koru ne premazivati.
Kada se sav fil i kore potroše ostaviti tortu da se ohladi i stegne, zatim je premazati umućenom slatkom pavlakom.
Prijatno!
Lepa tortica. Nisam samo razumela filovanje. Da li ide jedna korica beli, druga voćni, ili ide jedan na drufi fil po svakoj korici?
ОдговориИзбришиPoz za koliko osoba je ova torta
ОдговориИзбриши