петак, 24. март 2017.

ŠTRUDLICE SA ORASIMA


Prhke štrudlice sa orasima su ona vrsta deserta stvorena za uživanje, uz kaficu, čaj i razgovor. Neodoljivo mirišu a tek ih probate nećete moći da ih se zasitite. Za sve vas koji volite ovu divnoću evo jednog lakog i ukusnog recepta. 
SASTOJCI:
Za testo:
300g brašna,
200g putera ili margarina,
80g šećera,
1 vanilin šećer,
1 puna kašika kisele pavlake.

Za fl:
250g mlevenih oraha,
50g šećera,
1 vanilin šećer,
1 puna kašika marmelade od kajsije,
120ml vrelog mleka,
1 kašika ruma (po želji),
1 krica od narandže ili limuna,
šećer u prahu za posipanje.

PRIPREMA:
Sve sastojke, sem kisele pavlake, izmrviti prstima da se povežu.
Na krahu dodati kiselu pavlaku i umesiti glatko testo.
Testo podeliti na dva dela, umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na 30 minuta.
Orahe pomešane sa šećerom i šećerom u prahu preliti vrelim mlekom i lepo promešati.
Dodati sve ostale sastojke i staviti u frižider da se ohladi.

Testo izvaditi iz frižidera i jedan deo rastanjiti između pek papira u formu pravougaonika.
Podeliti pravougaonik na dva dela.
Na dužu stranu rasporediti četvrtinu fila i pomoću papira urolati tako da se krajevi testa spoje.
Postupak ponoviti i sa preostalim testom i filom.
Stvaiti ih u frižider na pola sata.
Pre pečenja iseći štrudlice na željenu veličinu.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 180C oko 25 minuta.
Ostaviti ih da odmore dva minuta pa ih posuti šećerom u prahu.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na GRIZ KNEDLE SA DŽEMOM.

Нема коментара:

Постави коментар