субота, 13. фебруар 2016.

PITA SA MESOM I KROMPIROM

Pita sa mesom i krompirom je savršeno ukusna đakonija koju možete poslužiti i u svečanim trenutcima. Brzo i lako se sprema a ukus je fantastičan. Krompir ovoj piti sa mesom daje poseban šmek. Preliv sa kojim se pita prelije čini da svaki zalogaj pričinjava zadovoljstvo. Dakle, sočna je, i jesam li spomenula koliko je ukusna?!Jesam li vas ubedila da je probate? :D 
SASTOJCI;
500g kora za pitu,
500g mlevenog mesa,
2 veća krompira,
2 glavice crnog luka,
malo ulja za dinstanje,
so, biber, začin po ukusu.

Za preliv:
4 jaja,
1 čaša kiselog mleka,
1 čaša kisele vode,
so po ukusu.

PRIPREMA: 
Luk iseckati na kockice i prodinstati ga na malo ulja.
Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne omekša.
Krompir očistiti i izrendati, te ga ubaciti u posudu sa mesom. 
Dodati biber, posoliti i dodati začin po želji. 
U četvrtastu podmazanu tepsiju staviti dve kore, malo nauljene. 
Te kore bi trebale da vire iz tepsije jer se kasnije preklapa pita sa njima. 
Preko kora rasporediti deo fila. 
Na svake dve kore je dovoljno po 4 pune kašike.
Ponavljati postupak dok se sve kore i sav materijal ne utroše. 

Preklopiti pitu sa onim korama koje su virile iz tepsije. 
Pitu iseći na kocke oštrim nožem.
Umutiti jaja, dodati kiselo mleko i kiselu vodu. 
Sa tim prelivom preliti pitu ravnomerno. 
Ostaviti pitu 15 minuta, taman dok se rerna zagreje na 220C. 
Prekriti pitu alu folijom i peći je u zagrejanoj rerni na toj temperaturi desetak minuta. 
Smanjiti rernu na 200C i peći pitu još 20 minuta.
Posle 20 minuta skinuti foliju i zapeći pitu još desetak minuta, dok se ne napravi fina zlatna korica.
Poslužiti pitu sa mesom i krompirom toplu ili hladnu, za doručak, ručak, večeru ili predjelo.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! KLIK NA GUŽVARA SA JOGURTOM.

Нема коментара:

Постави коментар