Hskavo sočna pita sa povrćem osvojiće srca svojih degustatora. Pored toga što je izuzetno zdrava, ova pita je ukusna. Može se poslužiti topla za večeru i doručak, ili hladna kao predjelo i posluženje za drage goste.
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
2 veća krompira,
500g kupusa,
2 veće šargarepe,
300g spanaća,
2 glavica crnog luka,
seekani šampinjoni po želji,
200g sojinih pahuljica,
šolja ulja,
šolja kisele vode,
so,
biber,
origano po želji.
PRIPREMA:
Na ulju propržiti crni luk.
Dodati mu izrendane krompir, kupus i šargarepu i dinstati.
Dodati sojine pahuljice i iseckane šampinjone.
Na kraju dodati obaren i sitno iseckan spanać.
Posoliti, pobiberiti, dodati začin po želji i dinstati na srednjoj temeperaturi 15 minuta.
Pomešati ulje i kiselu vodu i tom mešavinom u tankom sloju premazati tri kore i složiti ih jednu preko druge.
Na poslednju koru, četvrtu rasporediti deo fila i uviti u rolat.
Kada se sve kore i fil potroše složiti ih na podmazan pleh, premazati mešavinom vode i ulja i peći na 220C dok lepo ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар