Странице

петак, 24. март 2017.

POSNA PITA SA POVRĆEM


Hskavo sočna pita sa povrćem osvojiće srca svojih degustatora. Pored toga što je izuzetno zdrava, ova pita je ukusna. Može se poslužiti topla za večeru i doručak, ili hladna kao predjelo i posluženje za drage goste. 
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
2 veća  krompira,
500g kupusa,

2 veće šargarepe,
300g spanaća,
2 glavica crnog luka,
seekani šampinjoni po želji,
200g sojinih pahuljica,
šolja ulja,
šolja kisele vode,
so,
biber,
origano po želji.

PRIPREMA:
Na ulju propržiti crni luk.
Dodati mu izrendane krompir, kupus i šargarepu i dinstati.
Dodati sojine pahuljice i iseckane šampinjone.

Na kraju dodati obaren i sitno iseckan spanać.
Posoliti, pobiberiti, dodati začin po želji i dinstati na srednjoj temeperaturi 15 minuta.
Pomešati ulje i kiselu vodu i tom mešavinom u tankom sloju premazati tri kore i složiti ih jednu preko druge.
Na poslednju koru, četvrtu rasporediti deo fila i uviti u rolat.
Kada se sve kore i fil potroše složiti ih na podmazan pleh, premazati mešavinom vode i ulja i peći na 220C dok lepo ne porumene.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA PITA SA AJVAROM.

Нема коментара:

Постави коментар