субота, 8. август 2015.

BRZA ITALIJANSKA PANCEROTA

Italijanska pancerota je jedno od onij jela kojem retko ko može odoleti. Sama priprema nije teška ali je potrebno da se sačeka da testo naraste. E pa, ja pre neki dan nisam imala vremena da čekam pa sam se odlučila za bržu metodu. U testo sam umesto mleka dodala jogurt i umesto kvasca prašak za pecivo. I znate šta? Odlična je :). Za čas je na stolu i toliko je ukusna da sam već sledeći dan pravila repete :D. Možete je puniti sa povrćem ili sa pica sastojcima samo je bitno da je lepo premažete pelatom tj kečapom da bi bila sočna.
SASTOJCI :
Za testo :
2 jaja,
300 ml jogurta,
oko 500g brašna,
1 prašak za pecivo,
so po ukusu.
Za punjenje :
pica kečap ili gusti paradjz sok,
origano,
250g šunke,
250g trapista,
masline po želji,
šampinjoni po želji.
Za premazivanje :
pavlaka,
rendani trapist.

PRIPREMA :
Jogurt i jaja penasto žicom umutiti.
Postepeno dodavati brašno koje je pomešano sa praškom za pecivo.
Umestiti glatko, mekše testo koje se ne lepi za prste.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 6 jufki.
Svaku jufku tanko  rastanjiti u oblik pravouganika.
Premazati lepo kečapom i posuti origanom.
Poređati šunku i izrendani trapist.
Na kraju ako želite i volite možete dodati sveže ili marinirane iseckane šampinjone i seckane masline.
Preklopiti pancerotu i uvući krajeve da fil ne bi curio.
Pancerote peći na 200 C oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene.
Kada se malo prohlade premazati kiselom pavlakom i posuti izrendanim trapistom.
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na JOGURT KROASANI SA ŠUNKOM.

Нема коментара:

Постави коментар