петак, 21. август 2015.

PLAZMA BAJADERA

Bajadera je jedan od najlepših brzih sitnih kolača. Odlična je uz kaficu sa komšinicom ali i kada vam dolaze gosti, Vole je i deca i odrasli, pa je zasluženo dobila počasno mesto i na slavskoj trpezi. Za pripremu ovih divnih kolača vam ne treba kuvarsko umeće a ni puno vremena. Uvek je dobar izbor kada vam se ručka nešto slatko a mrzi vas da provodete puno vremena u kuhinji :). 
PRIPREMA :
Vodu i šećer stavite na šporet da prokuvaju.
Sklonite sa šporeta pa ubacite margarin i mešajte dok se ne rastopi. 
Dodajte plazma keks i mlevene orahe i sve lepo promešajte.
Podelite fil na dva dela.
U jedan deo ubacite rastopljenu čokoladu.
Na dno posude u kojoj ćete slagati bajaderu rasporedite prvo deo sa čokoladom.
Preko njega rasporedite svetliji deo.
Napravite glazuru od ulja i čokolade tako što ćete ih rastopiti na šporetu.
Premažite glazuru preko bajadere.
Ostavite preko noći da se ohladi i stegne, pa isecite na željene oblike.
Pogledajte i video recept.

Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PLAZMA ČOKOLADNA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар