Странице

петак, 28. фебруар 2014.

POHOVANE PALAČINKE SA PILETINOM

Pohovane palačinke sam prvi put probala u jednoj poznatoj Beogradskoj palačinkarnici i to je bilo davnoooo. Od pre nekoliko godina ih pripremam i sama u kućnoj radinosti. Uvek kada pečem pile zna se da ću sutradana spremati pohovane palačinke. To je postala tradicija kojoj se svi ukućani raduju :D. Inače, ja ne volim belo meso kada se ohladi a od pileta ostane dosta mesa pa je ovo savršen način da se iskoristi i tako od jednog pilenceta imam ručak za dva dana :). Priznajem, ima dosta posla i potrebno je malo više vremena za pripremu ali čim gricnete prvi zalogaj shvatićete da zaista vredi i da trud se isplati.
SASTOJCI :
palačinke od 5 do 8 komada 
( 1 jaje, 25o gr brašna, 25o ml mleka, 25o ml vode, 1oo ml ulja, so i šećer po kašičicu, na vrh noža soda bikarbona),
 ispečeno pileće meso sitno iseckano (koliko vam ostane od pileta, nama ostane oko 3oo, 4oo gr)
4oo gr šampinjona,
1 kisela pavlaka (18o gr) ili ajvar ili kečap,
origano ili neki drugi začin,
po želji 2oo gr kačkavalja, ja sam koristila biljni,
2,3 jaja za pohovanje,
1oo gr prezli,
ulje za prženje.
PRIPREMA :
Umutiti testo od sastojaka za palačinke i ostaviti da odstoji. Za to vreme pripremiti fil. Pečurke oprati i iseckati pa propržiti na malo margarina dok voda ne ispari. Dodati piletinu, pavlaku, origano i kačkavalj pa sve lepo promešati.
Neke palačinke sam pravila sa ajvarom umesto sa pavlakom za posebne goste koji ne vole mlečne proizvode :). Ispeći palačinke pa na svaku staviti po punu kašiku fila i umotati sa obe strane da budu čvrste.
  Jaja umutiti, prezle staviti u dublji tanjir pa umakati palačinke prvo u jaja pa u prezle. Pohovane palačinke pržiti dok ne porumene sa svih strana. Vaditi ih na sapvetu da upije višak masnoće. Služiti ih tople sa nekom lepom salaticom a mogu i hladne iseckane na komadiće kao predjelo :).
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PITA SA ŠAMPINJONIMA.


Нема коментара:

Постави коментар