Странице

среда, 12. март 2014.

CHEESECAKE (pravi čizkejk)

Pravi cheesecake (čizkejk)  nije teško napraviti ali sastojci za ovaj kolač nisu ni malo jeftini. Ipak, njegov ukus je neprevaziđen i vredi se počastiti s vremena na vreme :). Da bi vam čizkejk bio kao onaj iz vrhunskih poslastičarnica trebalo bi da imate sve potrebne sastojke i da pratite uputstvo za pripremu. Do sada sam isprobala nekoliko varijanti i svaka je bila ukusna ali maskarpone sir retko šta može da zameni :).
SASTOJCI :
za koru :
3oo gr mlevenog plazma keksa,
2 kašike kristal šećera,
4 kašike šećera u prahu,
1oo gr margarina
za fil :
5oo ml slatke pavlake,
3oo gr maskarpone sira,
5 kesice krem fiksa,
2oo gr šećera u prahu,
1 kesica želatina
I još za preliv :
5oo gr smrznutog bobičastog voća,
1 kesica želatina,
5 kašika šećera.
PRIPREMA :
 Plazma se pomesa sa 1oo gr margarina, 4 kašike šećera u prahu i 2 kašike kristal šećera.To se dobro zamesi i rasporedi na dno kalupa za torte. 5oo ml slatke pavlake umutiti sa 3 kesice krem fiksa i 1oo gr šećera u prahu. U drugoj posudi umutiti masakrpone sir sa 2 kesice krem fiksa i 1oo gr šećera u prahu, Sjediniti slatku pavlaku i maskarpone. Želatin pomešati sa 4 kašike vode i sačekati da nabubri pa ga rastopiti na šporetu i ubaciti u fil sa sirom.
Izmiksati da se sve lepo sjedini pa rasporediti fil preko kore od plazme. Zamrznuto voće staviti u šerpu na šporet da se odledi i da pusti sok. Pre toga pomešati želatin sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. U voće dodati šećer i mešati. Kad se rastopi dodati nabubreli želatin pa sve lepo sjediniti i preliti preko fila od sira. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti kalup posle nekoliko sati (najbolj da odstoji preko noći) pa služiti hladan sošan čizkejk :). 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PIŠKOTA ČIZKEJK.


Нема коментара:

Постави коментар