Странице

среда, 23. јул 2014.

PILEĆI CORDON BLEU

Cordon bleu je jelo od mesa zamotano oko šunke i sira, pohovano i prženo u dubokom ulju. Ovo divno jelo je nastalo u Švajcarskoj. Postoje mnoge varjacije na temu pripreme a svaka uključuje meso zasečeno po sredini i punjeno šunkom i lako topljivim sirom. Originalan recept je od pilećih grudi ili ćurećih ali mnogi ga prave od svinjetine ili teletine. Za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti :). Što se punjena tiče, sir uvek mora da bude onaj koji se lako topi a umesto šunke možete staviti pečenicu, pršutu ili slaninicu.Originalan cordon bleu se prži ali vi ga možete ispeći u rerni sa manje masnoće :).
SASTOJCI :
4 parčeta pilećih grudi (polovine),
4 lista praške šunke,
8 listova tost sira,
so,
biber,
jaja i prezle za pohovanje,
ulje za prženje.
 PRIRPEMA :
Pileći file malo izlupajte pa ga zasecite po sredini ne odvajajući krajeve. Posolite i pobiberite meso pa u sredinu stavite jedan list praške šunke i dva lista sira. 
 Meso možete zatvoriti čačkalicom pre pohovanja. Prvo šnicle uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle.
Pržite u dubokom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatkastu koricu :). Poslužite uz krompiriće ili neko povrće. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaju recept! Klik na PUNJENI PILEĆI FILE.


Нема коментара:

Постави коментар