Странице

четвртак, 24. јул 2014.

ARGENTINSKI ĆEVAPI

Kada sam prvi put probala ove ćevape to je bila ljubav na prvi zalogaj. Spolja hrskavi, unutra sočni, sa sezonskom salatom čine savršen obrok :). Za ove ćevape vam ne treba puno sastojaka i mogu slobodno da kažem da su jeftini. Dakle, za malo para dobijete bogovski ručak :D. Argentinski ćevapi su nešto nalik faširanim šniclama samo pohovani.

SASTOJCI :
3oo gr mlevenog mesa,
3oo gr belog krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
so po ukusu,
2 žumanca,
biber ili origano po želji.
Za pohovanje :
2 belanca,
brašno,
prezle. 
 PRIPREMA :
Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte krompir, mleveno meso, sitno iseckan crni luk, beli luk i žumanca. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle. 
 Pržite ih u dubokom  vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom. 
 Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na FAŠIRANE ŠNICLE.

Нема коментара:

Постави коментар